Miksi jokaisen tulisi hankkia led valonheitin omalle takapihalle?

ostaa led valonheitin

Led valonheitin voi aluksi kuulostaa hyvin eksoottiselta hankinnalta, sillä senhän tarkoituksena on korostaa haluttuja paikkoja ja täten valonheittimiä voi olla hankalaa kuvitella omalle takapihalle. Kannattaa kuitenkin harkita  Ostaa led valonheitin , sillä se sopii niin pienelle kuin isollekin takapihalle, ja se korostaa näyttäviä yksityiskohtia.

Mitä sitten kohdevalaisimella kannattaa valaista? No, sen voi jättää ihan mielikuvituksen varaan. Voit esimerkiksi valaista taloasi, istutuksia pihalla, terassia tai julkisivua tai jopa esimerkiksi uima-allasta tai pihalla olevaa lampea! Kohdevalaisimen saat kätevästi asetettua esimerkiksi seinään, tai mihin tahansa maahan. Esimerkiksi maapiikkivalo on kätevä siitä, että sen voi asettaa kauniisti nurmikolle tai istutusten keskelle.

Miksi sitten valita led valonheitin mieluummin kuin esimerkiksi halogeeni? No, Led lamput säästävät huomattavasti enemmän sähköä ja täten saattavat pitkällä tähtäimellä päätyä halvemmaksi valinnaksi.

Led valonheitin hyviä puolia

Ensimmäinen mainittava hyvä puoli led valonheittimessä on liiketunnistin. Se voi tuoda sinulle mukavuuden ja turvallisuuden tunnetta, sillä liiketunnistimen ansiosta valot syttyvät päälle, mikäli takapihalla hiippailee jotakin ei toivottua. Parhaassa tapauksessa asennat koko pihan täyteen led valonheittimiä tunnistuksella, jotta esimerkiksi murtovarkaat jäävät heti loukkuun. Toki liiketunnistimesta on muutakin hyötyä, sillä mennessäsi itse takapihalle ei tarvitse aina huolehtia valojen päälle laittamisesta.

Led valonheitin mahdollistaa sinulle myös erivärisen valaistuksen luomisen. Voit parhaimmassa tapauksessa vaihdella väriä teemaan ja oman mieleen sopivan tunnelman mukaisesti.

Led valonheittimen saa myös hämärätunnistimella. Tämä tarkoittaa sitä, että valo syttyy itsekseen, kun ilta alkaa hämärtymään – täten turhaa sähköä ei pääse kulumaan keskellä päivää. Onkin kiva tulla kotiin hämäränä iltana, kun valot ovat jo valmiiksi valaisemassa tietä, eikä sinun tarvitse näitä itse laittaa päälle. Valot himmenevät valon tullessa, joten auringon noustessa valot sitten sammuvat itsekseen.

Sen lisäksi että led valonheitin on kätevä tunnelman luomiseen, voi sen hankkia jo esimerkiksi remontin teko vaiheessa. Koska usein pienien yksityiskohtien kanssa työskennellessä saattaa kaivata lisävalaistusta, voit hankkia muutaman led valonheittimen tukemaan työskentelyäsi.

Mitä ottaa huomioon?

Mikäli haluat liiketunnistimellisen valonheittimen, kannattaa tutustua tuotteen tietoihin tarkasti ennen sen ostamista. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä vaikka sattumalta ostaisit led valonheittimen ilman liiketunnistinta, saa liiketunnistimen asennettua tähän myöhemmin!


Toisinaan led valoheittimiä käytetään jopa osana turvallisuusjärjestelmää. Voit esimerkiksi hankkia led valoheittimen yhteyteen kamerat, jotka ovat helppo asentaa ja takavaat vielä turvallisemman ympäristön. Kameroiden kuvaa on helppo sitten seurata älypuhelinsovelluksesta.

Asentaessasi valonheittimiä, kannattaa harkita niiden sijainti tarkkaan. Kuten kodinkin valaistuksessa, on tärkeää suunnitella valaistus niin, että valo osuu juuri niihin paikkoihin mihin on tarkoituskin.

Valonheitintä asennettaessa on hyvä muistaa, että ne tarvitsevat virtaa jostakin. Ne on toki helppo asentaa, mutta sinun tulee suunnitella johtojen sijainti kätevästi. Mikäli asentamisesta ja johdottamisesta ei ole täysin varma, on turvallisinta kääntyä ammattilaisen puoleen.

Suomessa sääolosuhteiden ollessa välillä hyvin äärimmäisiä, voitkin pohtia kestääkö valonheitin sääolosuhteita. Tärkeintä on varmistaa, ettei valonheittimen lampuun kohdistu mitään, mikä voisi rikkoa sen.


Parasta led valoheitintä valitessasi sinun tulee siis kiinnittää yllättävän moneen asiaan huomiota. Aloita pohtimalla, kuinka monta led valoheitintä tarvitset, ja voitkin jatkaa tästä. Seuraavaksi on kätevintä pohtia minkälaisia led valonheittimiä markkinoilla on tarjolla, ja sitten valita sellainen, joka täyttää kaikki kriteerit – tarvitsetko esimerkiksi liiketunnistimen tai hämärätunnistimen led valonheittimeen? Entäpä kamerat?