LED-kynttilät – ovatko ne hyödyllisiä? 

led kynttilät

LED-kynttilät, liekittömät kynttilät, LED-tuikut – on monia hyviä syitä, miksi käyttää tällaisia kynttilöitä. Ensinnäkin LED-kynttilät kestävät pitkään. Toisekseen monet niistä on valmistettu vahasta, jolloin ne ovat aivan yhtä kauniita kuin aidot kynttilät. Liekitön LED-kynttilä ei kuitenkaan koskaan sula eikä sotke. Niitä on myös saatavilla monenlaisia muotoja, tyylejä, värejä ja kuvioita. Niitä on myös saatavilla tuoksuilla varustettuna. Verkossa on useita kauppoja, joissa on saatavilla LED-kynttilöitä eri tarpeisiin. Esimerkiksi osoitteessa https://www.nettilamppu.fi/led-kynttilaet/ löydät useampia vaihtoehtoja. 

LED-kynttilöissä ei ole paloriskiä, koska oikeaa liekkiä ei ole. Joissakin malleissa on ajastimet, joten voit asettaa, milloin haluat kynttilöiden syttyvän ja sammuvan. Tiesitkö, että voit lisätä tai vähentää LED-kynttilän välkyntänopeutta sekä valon voimakkuutta tilaisuuden mukaan? LED-kynttilöitä voi käyttää niiden luoman tunnelman vuoksi eri tilanteissa. Kerromme tässä artikkelissa muutamia muitakin etuja, joita saat, kun valitset kotiisi liekittömiä LED-kynttilöitä perinteisten kynttilöiden sijaan.

Ei vaaraa tulipaloista 

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi useimmat kotitaloudet päivittävät tavalliset kynttilät LED-kynttilöihin, on se, että LED-kynttilän liekistä ei ole tulipalovaaraa. Stressin tunne tulee ihmisille usein siitä, kun he miettivät, ovatko he jättäneet kynttilän vahingossa palamaan lähtiessään kotoa. LED-kynttilän voi jättää hehkumaan verhojen taakse ja ikkunalaudoille joka huoneeseen ilman huolta tulipalosta. Nämä kynttilät tarjoavat kynttilänvalon hehkun luovan kodikkaan tunnelman ilman tulipalovaaraa. Lapsesi ja lemmikkieläimesi, kaikki perheenjäsenet ovat turvassa liekittömien LED-kynttilöiden lähellä.

LED-kynttilöiden eli LED-tuikkujen, jotka ovat paristokäyttöisiä tai ladattavia, kanssa toimiessa ei ole huolen häivää siitä, että kuumaa vahaa tippuisi huonekaluille tai muualle kodin pinnoillesi. LED-kynttilät ovat kaiken kaikkiaan puhtaita, mukavan helppohoitoisia eivätkä ne aiheuta kotiisi ja sinulle minkäänlaista sotkua tai muuta harmia. On toki totta, että perinteiset kynttilät ovat rentouttavia ja erityisen tunnelmallisia, mutta niistä ei ole lainkaan iloa, jos niistä pitää koko ajan huolehtia sekä varmistaa, etteivät ne vahingoita kotiasi tai läheisiäsi. Kun siirryt ladattaviin tai paristokynttilöihin, se samalla voi tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse huolehtia savuista, kemikaalihöyryistä ja kuumasta vahasta sekä tulesta.

Tavalliset vahakynttilät tulevat pidemmän päälle kalliiksi, sillä kun ne ovat palaneet, ei niitä voi käyttää enää uudestaan. Rahaa palaa kirjaimellisesti. LED kynttilät puolestaan toimivat joko paristoilla tai ladattavilla akuilla. Lisäksi niitä voidaan valaista jatkuvasti joka tarkoittaa sitä, että niitä ei tarvitse erikseen säästellä, koska kun virta loppuu, sitä saadaan lisää lataamalla tai vaihtamalla paristot.

Ikävistä höyryistä eroon

Tavalliset kynttilät voivat sisältää erilaisia kemikaaleja, joilla voidaan luoda polttamisen avulla tuoksuja. Myös muita kemikaaleja pääsee ilmaan polttamisen seurauksena ja on aivan mahdollista että niissä voi olla jokseenkin haitallisia höyryjä. Perinteisissä kynttilöissä on myös väriaineita. Yhdessä nämä kaikki ainesosat saattavat toki näyttää ja tuoksua ihastuttavilta, mutta ne kaikki voivat olla haitallisia yhdessä ja erikseen. Esimerkiksi , lemmikkieläimille (eikä itse asiassa ihmisillekään) perinteiset palavat kynttilät eivät ole terveellisiä. 

Usein tavallisen kynttilän sytyttämisen, palamisen ja sammuttamisen aikana syntyvä savu voi ärsyttää hengitystä tai silmiä. LED-kynttilät eivät aiheuta savua eikä kemikaalihöyryjä, joten ne eivät täten ollen ole myöskään uhka kenenkään terveydelle.

Tämä artikkeli on kertonut juuri sinulle tärkeimmät asiat, miksi LED-kynttilöitä kannattaa käyttää perinteisten kynttilöiden sijasta. Yhteenvetona siis vielä: turvallisuus, helppokäyttöisyys, stressivapaus, hinta, “liekin” kesto ja monet muut asiat puoltavat niiden käyttöä. Kun siirryt LED-kynttilöihin, säästyt paljolta murheelta, harmilta ja stressiltä, jota sinällään ihanan tunnelmalliset perinteiset kynttilät ikäänkuin kääntöpuolena aiheuttavat.