Mikä Vaikuta syömällä?

Haluaisitko tehdä jotain maapallomme ja sen asukkaiden hyväksi? Tiesitkö että voit vaikuttaa syömällä – ja samalla tehdä siitä helppoa ja hauskaa! Ruokavalinnoilla on merkitystä, sillä ne muodostavat merkittävän osan jokaisen ihmisen ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

WWF:n nuorista vapaaehtoisista koostuva Vaikuta syömällä -tiimi haluaa innostaa suomalaisia nuoria kasvisruoan pariin, kannustaa nuoria vähentämään lihan kulutustaan sekä pohtimaan ruokavalintojensa merkitystä.

cropped-cropped-cropped-vaikuta-syc3b6mc3a4llc3a433-01.jpg

 

TIIMI:

tiimi2-01

SiniProcessed with VSCOcam with hb2 preset
Terve! Oon Sini, ja hommailen pääasiassa videotiimissä ja valokuvaustiimissä. Haluan olla tukemassa maailmaa, kun se kohtaa ihmiskunnan aiheuttamat vakavat sosiaaliset ja ympäristöön liittyvät haasteet. Uskon, että yksi mahtava konkreettinen keino planeettamme auttamiseen on ruuan ympäristöongelmien tietoisuuden lisääminen. Niinpä tuntuu tosi luonnolliselta, upeelta ja inspiroivalta olla mukana WWF:n toiminnassa ja etenkin Vaikuta syömällä -tiimissä. Yleisesti elämässä oon aikamoinen haaveilija ja seuraava haave, jonka aion toteuttaa, on oma pieni jäätelökioski!


maarikaMaarika

Olen (melkein) kaksikymppinen kasvisruokaintoilija ja parantumaton optimisti, joka unelmoi urasta viestinnän, vaikuttamisen ja kulttuurin parissa. Rakastan kirjoittamista, valokuvausta sekä ukulelen soittamista. Olen yksi videotiimin vastuuhenkilöistä. Ideoimme ja toteutamme esimerkiksi reseptivideoita ja muuta visuaalista materiaalia. On todella inspiroivaa olla mukana! Mielestäni meissä nuorissa on ihan mielettömän paljon voimaa. Tulevaisuushan on meidän, joten meillä on oikeus – ja velvollisuus – tehdä siitä luonnolle ja ihmisille mahdollisimman hyvä. Aletaan muuttamaan maailmaa jo tänään!

 NAAMAMAMKata
Opiskelen ympäristötiedettä pääaineenani ympäristönmuutos ja -politiikka. Minua kiinnostaa globaalien ympäristöongelmien vyyhdin ymmärtäminen, selvittely ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Intohimonani on viestintä sekä vaikuttaminen. Vaikuta syömällä -tiimi on ollut täydellinen tilaisuus yhdistää luovaa ja tieteellistä puoltani tärkeimpien arvojeni puolesta. Janoan uusia näkökulmia  ja suunnittelen vaihtoa Afrikkaan. Olen Eeviksen kanssa vastuussa nettisivujen tekemisestä sekä visuaalisesta suunnittelusta. Tykkään syödä. Ja
rupikonna  on mielestäni hellyyttävin eläin.

 

Fanny
Olen vastuuhenkilönä Somehaaste -tiimissä.
Kiinnostuin ruoan ympäristövaikutuksista syksyllä 2013 alkaessani opiskella kestävää kehitystä ja keväällä 2015 innostuin myös muista ruokaan liittyvistä asioista siirryttyäni opiskelemaan Helsingin yliopistoon ympäristömuutosta ja -politiikkaa. Olen kauan ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja WWF:n Vaikuta syömällä -tiimi vei minut mennessään innostuksellaan ja positiivisuudellaan. Olen niin ahkerasti mukana, että jos olisin Tylypahkassa, niin tupani olisi Puuskupuh.

 

JuliaJuliaKuva
Olen kasvisruokaan hurahtanut kasvintuotannon opiskelija ja edistämämme  teemat ovatkin todella lähellä sydäntä. Toimin sometiimissä ja sen lisäksi harteillani on ollut  tiimin Snapchatin luominen ja sen käyttöönotto. Näistä hommista jälkimmäinen osoittautui yllättävän haastavaksi. Olen hämmästyttävän laiska kokkaamaan ottaen huomioon, että ruoka on mielessä aina ja koko ajan.

 

 

 

IdaDSC_0235
Heippa! Ravintolatiimiläisenä hankin yhteistyökumppaneita ja kirjoitan ravintola-arvosteluja pääosin Helsingin ravintoloista. Avustan myös nettisivujen ylläpidossa. Lähdin mukaan WWF:n toimintaan, sillä haluan olla mukana vaikuttamassa suomalaisten ruokailutottumuksiin ja valintoihin. Ruoan aiheuttamaa ympäristökuormaa on vaikea ratkoa, mutta Vaikuta syömällä -tiimissä sen ratkominen tuntuu hieman helpommalta. Fun fact about me: päätin ryhtyä kasvissyöjäksi melko spontaanisti kolme vuotta sitten jouluaattona. Sen jälkeen en ole kaivannut joulukinkkua!

Elsaesittely,kuva
Olen 23-vuotias oikeustieteen opiskelija ja olen mukana järjestämässä WWF:n toimintaa Maailma Kylässä -festivaaleille, minkä lisäksi kerään reseptejä Vaikuta syömällä -nettisivuille ja snäppäilen ruokatiimin toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Halusin päästä tekemään vaikuttamistyötä, sillä ajattelin, että se olisi hyvää vastapainoa akateemisille opinnoilleni. Kiinnostuin WWF:n toiminnasta, sillä se on arvostettu asiantuntijajärjestö, jota kuunnellaan yhteiskunnassamme ja myös ympäri maailmaa. Jos pitäisi valita yksi ruoka, jota pitäisi syödä loppuelämä, se olisi varmasti kaurapuuro: puuro on herkullinen, ekologinen valinta ja se maistuu niin aamupalana, iltapalana kuin opiskelijan lounaanakin.

1111Eevis
Olen Katan kanssa vastuussa Vaikuta syömällä –nettisivuista. On ollut mielenkiintoista lähteä kehittämään tiimin toimintaa alusta alkaen ja nähdä sen lopulta konkretisoituvan mm. nettisivujen muodossa. Lähdin alun perin mukaan WWF:n nuorten tiimiin, koska se vaikutti hienolta mahdollisuudelta päästä vaikuttamaan asioihin ja myös nähdä hienon järjestön toimintaa läheltä. WWF:ssä toimiminen tukee hyvin myös ympäristötieteiden opintojani. Lempparieläimeni on pingviini, niiltä voi ottaa oppia mm. sitkeydestä ja lannistumattomuudesta!

 

 

Roosa 
Olen vastuussa  Maailma kylässä -festivaalien ohjelmasta. Lähdin mukaan WWF:n nuorten toimintaan, koska olen kiinnostunut ympäristönsuojelusta ja olen hyvin eläinrakas. Opinnoissani olen keskittynyt saman suuntaisiin asioihin, mutta koin, että vapaaehtoistyössä pääsen tekemään jotain konkreettisempaa ympäristön hyväksi. Harrastan villakoirien rapsuttelua ja tällä hetkellä yritän kouluttaa vanhempaa koiraani etsimään kanttarelleja

Noora
Ravintolatiimistä. Innostukseni Vaikuta syömällä -tiimiin lähti paitsi arvoistuksesta WWF:n työhön, myös rakkaudesta ruokaan. Ruuan ympäristövaikutukset ja kasvisruoka kiinnostavat sekä opiskelualan puitteissa että harrastuksena; kasviskokkailun lisäksi vapaa-ajan projektinani on Helsingin parhaan vegeburgerin löytäminen.

 

HelmiWWF_tiimi
Moi! Olen reseptitiimiläinen Helmi. Ympäristöasiat ovat todella lähellä sydäntäni ja pidän työtä kestävien ruokailutottumuksien puolesta tärkeänä ja mielenkiintoisena muun muassa aiheen globaaliuden ja merkittävyyden takia: jokainen tarvitsee ruokaa ja sillä on niin ekologisia, kulttuurillisia kuin poliittisiakin ulottuvuuksia. Myös luonnonvarojen kestävä käyttö ja sen myötä kierrätys kiinnostavat, ja sen innoittamana toimin tällä hetkellä Vantaan Energian roskapoliisina.

reetta5Reetta
Olen Reetta, 18-vuotias lukiolainen. Opiskellessani biologiaa ja maantietoa kiinnostuin ympäristöasioista ja erityisesti ruuan vaikutuksista. Vaikuta syömällä -tiimi tuntui hyvältä keinolta päästä toimimaan. Innostusta löytyy paljon, ja tällä hetkellä keskityn pääasiallisesti some-haasteisiin. Pelkään järvissä ja merissä uimista mutta rakastan sukeltaa laitteilla niissä.

Essi
Hei! Olen 20-vuotias yleisen historian opiskelija Helsingistä. Alun perin olen kotoisin Mikkelistä, mutta vuoden 2014 syksyllä muutin Etelä-Suomeen opiskelujeni perässä. Olen mukana reseptitiimissä. Ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutukset sekä ympäristöystävälliset kulutusvalinnat kiinnostavat minua, minkä vuoksi hain mukaan WWF:n toimintaan. Vaikuta syömällä -tiimissä mukana olo on ollut äärimmäisen antoisaa ja inspiroivaa ja ruokatyön tekeminen on innostanut minua itseänikin kiinnittämään entistä enemmän huomiota oman ruokavalioni monipuolisuuteen ja ravitsevuuteen.

tiimi3-01