Kurpitsa-kookoskeitto

            Kurpitsa-kookoskeitto 1 myskikurpitsa 2 sipulia 3 valkosipulinkynttä loraus öljyä 3 dl vettä 1 tl inkivääriä ½ tl kurkumaa ½ tl korianteria suolaa pippuria 4 dl kookosmaitoa pinnalle: kurpitsansiemeniä ½ dl tuoretta tilliä, rosmariinia tai muuta yrttiä   Kuori ja kuutioi kurpitsa. Poista siemenet ja ota ne talteen. Hienonna sipuli…

Syksyiset, omenaiset, kaneliset muffinit

Ah, syksy! Tämä yksinkertainen, vegaaninen muffiniresepti kiteyttää raittiin ilman, ruskan, lämpöiset villasukat ja kaiken muun, mikä syksystä tekee niin tavattoman ihanaa yhteen suupalaan. Harmaa syyssade ei enää lannista, kun koti tuoksuu näin taivaalliselta leipomuksen jälkeen. Omenille noin kaksi isohkoa omenaa kuutioituna 2 rkl vehnäjauhoa 1 tl kanelia Taikina noin 1 dl kaurahiutaleita, liuotettuna mantelimaitoon TAI…

Lihaton lokakuu tulee! – vinkit lihattomaan kuukauteen

Lihaton lokakuu -haaste astui näyttämölle ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun Docventuresista tutut Riku Rantala ja Tuomas Milonoff pistivät haasteen liikkeelle Luonto-liiton Leo Straniuksen haastettua Rantalan lihattomaan kuukauteen. Lihaton lokakuu on mahtava tilaisuus testata itseään. Miksi? Koska se on ympäristölle hyväksi ja siinä on mahdollisuus oppia paljon, kuten uusia reseptejä ja tietenkin siinä oppii itsestäänkin. Joillekin…

WWF Youth Summit – nuorten vaikuttajien kokoontuminen Itävallassa

WWF:n Youth Summit 2017 Syyskuun alussa Euroopan maista kokoontui nuoria vaikuttajia Itävallan Almtaliin. Kyseessä oli ensimmäistä kertaa järjestettävä WWF:n nuorten kokoontuminen. Nuoret olivat kotoisin Itävallasta, Saksasta, Sveitsistä, Ruotsista, Ukrainasta ja Suomesta. WWF:n toimistot olivat lähettäneet henkilöstöä myös Belgiasta ja Kiinan Hong Kongista seuraamaan, miten eri maissa WWF:n nuoret toimivat. WWF Youth Summit 2017 kesti keskiviikosta…

Aito saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä Tässä sukuresepti tummaan ja maukkaaseen saaristolaisleipään. Ainekset (noin 3 pienehköä leipää, riippuen vuoan koosta) 1 l appelsiinimehua 3 dl ruisjauhoja (hienojakoista) 3 dl vehnäleseitä 3 dl tuoppimaltaita rouhittuna 2 palaa tuorehiivaa 2 dl siirappia (+ vajaa 1 dl voiteluun) 1 rkl suolaa 10-13 dl vehnäjauhoa Valmistus (yli 3 h) Murenna hiivaa kädenlämpöiseen appelsiini mehuun isoon…

Kokemuksia ja kertomuksia lihansyönnin vähentämisestä osa 2

Vuosi sitten julkaisimme ensimmäisen osan ”Kokemuksia ja kertomuksia lihansyönnin vähentämisestä”.  Kuluneen vuoden aikana kasvissyönnin rooli on kasvanut ainakin täällä Suomessa. Nyhtökaurat ja härkikset ovat päässeet kauppojen hyllyille ja kasvispainotteisen ruoan lisääminen lautasella vaikuttaa olevan entistä helpompaa. Kuitenkin monien mielessä, joita kiinnostaa kasvispainotteisempi ruokavalio, pyörivät samat kysymykset, kuin mitä esitimme viimeksi vuosi sitten. Näitä kysymyksiä olivat:…

Ihanaa, taas on se vuodenaika

Mämmiä! Kaupasta ostettavat mämmit ovat usein täysin vegaanisia.  Lisukkeeksi voi lorauttaa vaihteeksi kasviperäistä vanilijakastiketta tai mantelimaitoa. Suklaan ystävä voi kokeilla pääsiäisenä Chokochilin suloista avokaado-suklaamoussea.

Seitania pääsiäispöytään -resepti

Pääsiäispöydät täyttyvät lampaanlihasta ja muista herkuista. Pääsiäisestä voi kuitenkin nauttia myös syömällä vähemmän lihaa ja valita pääruoaksi esimerkiksi rosmariiniseitania. Rosmariinista tulee itselleni aivan pääsiäisfiilikset, joten suosittelen testaamaan tätä ihanaa reseptiä! Apua! Miten seitania tehdään? Tarvitset seitanin tekoon gluteenijauhoja (ripaus gramjauhoja) mausteita kasvisliemikuution vettä Seitaniin tarvittavat gluteeni- ja gramjauhot voit ehkä helpoiten löytää muun muassa Ruohonjuuresta. Mausteeksi…

Pääsiäispasha

Tämä resepti riittää noin neljälle, jos ihmiset eivät syö kovin suuria määriä. Halutessaan voi tehdä suuremman määrän, jolloin pashaa riittää useammalle. Ainekset 1 dl vispikermaa (esim. Alpro Airy&Creamy) 1/2 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (esim Tofutti, paketissa 225 g) 1 rkl margariinia (esim. Sininen Keiju) 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro) 0,25 dl sokeria 0,5 sitruunan raastettu…

Iltakirppu goes WWF:n Earth Hour

Konepajan Brunolla vietetään Earth Houria lauantaina 25.3. klo 18-24! Tämän kunniaksi Konepaja Brunon Iltakirppu saa ripauksen festaritunnelmaa: luvassa on sirkustaidetta, livemusiikkia sekä vuoden 2017 Earth Hour- teeman mukaisesti kasvisruokaa kynttilänvalossa. Ravintolapäivän tapaan tapahtumassa myydään kotitekoista kasvisruokaa, minkä lisäksi paikan päällä on muunmuassa Ravintola SoiSoin ruokarekka. Illan juontaa ihana Ina Mikkola! Tapahtuma tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa….