Helppo ja herkullinen kuivakakku

Helppo ja herkullinen kuivakakku

Taikina:
1 ylikypsä banaani
2 dl fariinisokeria
2 dl (jäisiä) mustikoita
1 dl rusinoita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 dl rypsiöljyä

Voit myös kuorruttaa kakun juhlavammaksi versioksi, siihen ohjeet lopussa!

 Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
  2. Korppujauhota kuivakakkuvuoka tai pyöreä uunivuoka
  3. Muussaa banaani ja sokeri haarukalla isossa kulhossa
  4. Lisää mausteet, mustikat ja rusinat – sekoita esimerkiksi haarukalla
  5. Lisää jauhot ja rypsiöljy vuorotellen koko ajan sekoittaen
  6. Kaada taikina vuokaan
  7. Paista alatasossa 175 asteessa noin tunti, kokeile haarukalla, että taikina on kypsää
  8. Anna jäähtyä
  9. Koristele esimerkiksi mustikoilla tai sitruunamehusta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.

 

Voit myös kostuttaa kakkua marjamehulla ja tehdä siihen kuorrutteen

vatkaamalla ensiksi 75g pehmeää voita vaahdoksi
sekoittamalla siihen 2,5 dl tomusokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
muutaman tipan sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

– Vegaanisessa versiossa voit korvata voin margariinilla ja tuorejuuston vegaanisella versiolla esim. Oatly-merkistä löytyy useimmista kaupoista

Leivonnasta innostuneen kannattaa kokeilla myös syksyisiä omenakanelimuffinejaöveri-ihanaa vadelmakinuskitäytekakkua tai sadepäivääpiristää raakasuklaata!

 

– Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *