Aito saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Tässä sukuresepti tummaan ja maukkaaseen saaristolaisleipään.

Ainekset
(noin 3 pienehköä leipää, riippuen vuoan koosta)
1 l appelsiinimehua
3 dl ruisjauhoja (hienojakoista)
3 dl vehnäleseitä
3 dl tuoppimaltaita rouhittuna
2 palaa tuorehiivaa
2 dl siirappia (+ vajaa 1 dl voiteluun)
1 rkl suolaa
10-13 dl vehnäjauhoa

Valmistus (yli 3 h)

  1. Murenna hiivaa kädenlämpöiseen appelsiini mehuun isoon astiaan
  2. Lisää sitten kaikki aineet ja sekoita
  3. Anna taikinan nousta 1 ½ tuntia
  4. Kaada leipävuokiin
  5. Anna leipien olla uunissa 200 asteessa tunti
  6. Sivele leipien pinnat siirappivesiliuoksella
  7. Paista vielä vajaa yksi tunti, pienennä lämpöä tarvittaessa

-Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *