Keväisen herkullinen kasvispiirakka

Maaliskuu ei ainoastaan tuo tullessaan aurinkoa, vaan rutkasti inspiraatiota tehdä värikästä ja maukasta ruokaa. 

Tämän klassisen kasvispiirakkareseptin täytettä on helppo tuunata oman maun mukaan – anna siis mielikuvituksen lentää!

 

Tarvitset:

POHJA

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

150 g margariinia

¾ dl vettä

 

TÄYTE

2 porkkanaa

1 ½ sipulia

½ kesäkurpitsa

pinaattia (n. vajaa rasiallinen)

3 kpl valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl perunajauhoa

4 rkl vettä

2 dl (vegaanista) ruokakermaa

150 g (vegaanista) juustoa raastettuna

1 tl suolaa

1 tl pippuria

chiliä maun mukaan

 

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä margariini, lisää sitten vesi ja sekoita kunnes tasaista.

Muotoile taikina piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä välin täyte.

Kuori porkkanat sekä sipulit ja pilko/suikaloi kaikki kasvikset. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Esipaista piirakkapohjaa 200-asteiessa noin 10 minuuttia, uunin alaosassa.

Sekoita perunajauho ja vesi keskenään huolella. Lisää sitten kerma, juusto sekä mausteet.

Levitä seos hieman jäähtyneiden vihannesten päälle ja sekoita. Kaada täyte taikinapohjan päälle. Jatka paistamista uunissa vielä noin 20-30 minuuttia, uunin keskitasolla.

Piirakan on hyvä antaa vähän aikaa kiinteytyä ennen tarjoilua. Nauti!

 

Maarika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *