Peruspihvit kukkakaalista

Peruspihvit kukkakaalista

Tämä on yksinkertainen resepti, josta syntyy jauhelihapihvien tapaan käytettäviä kevyitä ja maukkaita peruspihvejä. Mausteita voi laittaa maun ja sesongin mukaan. Pihvit sopivat erityisen hyvin hampurilaispihveiksi.

Ainekset 4:lle

n.  400g                       kukkakaalia
reilu 1 dl                          emmental-juustoraastetta tai vegaanista juustoa
1 tl                                        kurkumaa
1 tl                                        paprikamaustetta
vajaa 1 tl                          mustapippuria
1 tl                                        suolaa
pieni loraus                     soijakastiketta
2                                            munaa

Valmistus

  • Pilko kukkakaali mahdollisimman pieneksi (mitä pienemmäksi jaksaa pilkkoa, sitä helpompi pihvejä on muotoilla)
  • Sekoita kukkakaalirouhe ja loput aineet keskenään
  • Muotoile pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla voissa tai rypsiöljyssä. Pihvejä kannattaa muotoilla sitä mukaan, kun niitä paistaa ja painella ne suoraan tiiviiksi ”lätyiksi ” pannulle, koska taikina ei ole tahmaista ja se ei pysy koossa samalla tavalla kuin esimerkiksi jauhelihapihvitaikina.
  • Tarjoile esimerkiksi hampurilaisen välissä tai kermaperunoiden ja tuoreen salaatin kera.

Kata

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *