Caesarmainen salaatti

Ainekset

Kastike:
150g tofua (mielellään pehmeä)
2 valkosipulikynttä
2 tl sinappia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl soijakastiketta
1 tl viinietikkaa
0,5 tl mustapippuria
1 ja 3/4 dl oliiviöljyä

”Liha”:
valmista seitania
(tai gluteenijauhoa ja soijajauhoja tai kikhernejauhoja + liemikuutio)
vettä
kanaan sopivia mausteita esim.:
savupaprikamaustetta
suolaa
currymauste

Salaatti:
salaattia
krutonkeja

Kastikkeen valmistus
1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen teho- tai sauvasekoittimella
2. Kastike on valmis

Seitanin valmistus
Seitanin tekeminen voi olla monille vieras asia. Seitanin voi ostaa monista aasialaisista kaupoista valmiina purkista (esim mock chicken), mutta sen voi tehdä helposti myös itse! Jos ostat valmista seitania, heitä seitan pannulle öljyn ja mausteiden kanssa. Seitan on heti valmis, kun se on lämmennyt ja mausteet ovat sekoittuneet siihen. Seitanin voi tehdä pelkästään gluteenijauhoista, mutta lisäämällä hieman kikherne- tai soijajauhoja, seitanista tulee mureampi.

1. Sekoita jauhot yhteen
2. Mausta halutulla tavalla jauhot, esim savupaprikamausteella ja currylla.
3. Jauhoja ja nesteitä sekoitetaan suhteessa 1:0,5, riippuen siitä, paljon seitania halutaan.
4. Vaivaa taikina sitkoksi
5. Viipaloi taikina
6. Keitä seitantaikina liemikuution kanssa 30 minuuttia
7. Sekoita viilentynyt seitan salaatin ja krutonkien kanssa
8. Lisää kastike

fullsizerender

Fanny, Vaikuta syömällä -tiimi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *